Kına Gelin Gülü Monarayn Bordo

Kına Gelin Gülü Monarayn Bordo

Kına Gelin Gülü Monarayn Bordo 12liKına gecelerinde kına yakılırken kullanabileceğiniz el gülüdür...

180,00TL 200,00TL

Kına Gelin Gülü Monarayn Kırmızı

Kına Gelin Gülü Monarayn Kırmızı

Kına Gelin Gülü Monarayn Kırmızı 12'liKına gecelerinde kına yakılırken kullanabileceğiniz el gülüdür..

180,00TL 200,00TL

Pullu Halay Mendili Kırmızı

Pullu Halay Mendili Kırmızı

Halay Mendili Kırmızı 10 Adet..

90,00TL 100,00TL

Pullu Halay Mendili Gümüş

Pullu Halay Mendili Gümüş

Halay Mendili Gümüş 10 Adet..

90,00TL 100,00TL

Ciklet Kına 100'lü Kınamıza Hoşgeldiniz

Ciklet Kına 100'lü Kınamıza Hoşgeldiniz

Renkli Ciklet Kına 100lü Kınamıza Hoşgeldiniz..

150,00TL 175,00TL

450 Parça Kına Gecesi Seti

450 Parça Kına Gecesi Seti

1. 1 ADET KINA SEPETİ 2. 1 ADET KINA TEPSİSİ 3. 10 ADET NEDİ..

3.750,00TL 4.000,00TL

Kelebek Kına

Kelebek Kına

Kelebek Kına paket içeriği : 100Kırmızı Floklu Ayet Yazılı Kına Kadife ve dijital baskı özel işlemel..

210,00TL 250,00TL

Serik Kına Malzemeleri | Toptan Kına Malzemeleri

Kına Malzemeleri nin

Tamamını görmek için Tılayın

Serik de Kına Malzemeleri Gökçe Kına dan alınır.  Düğünden ayrı bir atmosferi ve manası olan Kına Gecelerinin tarihi Anadolu’nun geçmişine kadar dayanmaktadır.  Her yörenin kendine ait adetleri olan, gelinin baba evinde kalacağı son gün düzenlenen bir gecedir. Duygusal yönü ağırlık basan Kına geceleri, gelinin doğup büyüdüğü eve ve ailesine bir nevi vedasıdır. 

Nitekim günümüzde Kına geceleri daha çok eğlence ağırlıklı düzenlenen organizasyonlara dönüşmüştür.  Anadolu’nun bazı kırsal yörelerinde eskisi gibi kız tarafının katıldığı, daha çok gelini ağlatma adetiyle meşhur geceler hala etkinliğini sürdürmektedir. 

Serik gibi ilçelerde bekârlığa veda partisi konseptiyle düzenlenen Kına gecelerinde, erkek tarafı ve damat da katılabilmektedir.  

Türk İslam Tarihine kadar dayanan Kına geceleri bir nevi ritüel halinde yeni evlenecek çiftlerin evliliğini kutlamak amacıyla sevenleri ve akrabalarıyla eğlenceli vakit geçirdikleri bir organizasyondur. 

Osmanlı Kına gecesi adetlerinde, kına gecesinden bir gün önce damat tarafının kadınları gelin ve akrabalarını hamama götürerek orada da kısa bir eğlence tertip ederler.  Cuma veya cumartesi günleri özel olarak seçilen Kına geceleri, şimdilerde kız evi yerine büyük salon ve mekanlarda düzenlenmektedir.

Damat tarafının çerez ve Kına getirmesi ise bir diğer adettir.  Yeni moda olan Nedimeler, Gelinin yanında durarak Kına tepsisini türküler söyleyerek başında döndürürler.  Kına yakma esnasında söylenen acıklı türkülere Tef çalınarak eşlik edilir.  Geline kına yakma sırası gelindiğinde avuçlarını kapatan gelin, erkek tarafından gelen altın ile avuçlarını açmaktadır. 

Bu özel geceler de konuklara dağıtılan Çerez Keseleri ve Hediyelik Kınalar, güzel bir hatıra niteliğindedir.  Gelin ve damat adayları hatırlanmaya değecek, geleneklerimize uygun Kına geceleri düzenlemek için mutlaka Kına Malzemelerinin kaliteli ve eksiksiz olmalarına dikkat etmelidirler. 

Aşkın ve sevginin rengi olan Kırmızı kadife renginin ağırlıkla çok olduğu El gülleri, Kına Tepsisi, Kına sepeti seti ve takı iğneliğine kadar tüm malzemeleri çok önceden hazırlayarak eksiksiz bir geceye imza atabilirler….